Varga-Bereczki Judit

klinikai szakpszichológus, hipnoterapeuta jelölt

Bemutatkozás

Varga-Bereczki Judit vagyok, klinikai szakpszichológus, hipnoterapeuta-jelölt. Pszichológiai munkámra hivatásként tekintek, melyre az emberek iránti érdeklődésem és segítő szándékom vezetett. Korábban évekig dolgoztam pszichiátriai gondozóban, ahol több egyéni terápiás folyamatot kísértem és mellette csoportfoglalkozásokat tartottam pszichiátriai betegek részére.

Jelenleg magánrendelés keretein belül felnőttek egyéni terápiájával foglalkozom. Szemléletem integratív, az alkalmazott terápiás módszert a páciens problémája, személyisége határozza meg. Alapvetően pszichodinamikusan gondolkodom, azaz, hogy a tudattalan folyamataink hogyan befolyásolják viselkedéseinket. Tudattalan folyamataink feltárásának egyik hatékony eszköze a hipnózis, mely egy olyan módosult tudatállapot, ami lehetővé teszi az ember számára, hogy figyelmét minél inkább önmagára befelé irányítsa, ezáltal minél szorosabb kapcsolatot alakítson ki önmagával.

A hipnoterápia célja a gyógyítás, számos pszichés probléma kezelésében nyújt segítséget, mint például szorongásos zavarok, depresszió, vagy különféle pszichoszomatikus betegségek. A hipnoterápia egyik nagy előnye, hogy egy nagyon mély belső munkát tesz lehetővé. A módszerek mellett ami igazán gyógyító, az maga a terápiás kapcsolat, ami egy biztonságot nyújtó, támogató megértő légkört jelent és a feltétel nélküli elfogadáson alapszik

Magamról

Hiszem, hogy minden ember rendelkezik erőforrásokkal, megküzdési képességekkel, melyek tudattalanul is segíthetik mindennapjainkat. Kliensekkel való közös munkám során ezek tudatosítása, mozgósítása és erősítése áll. Úgy tekintek a hozzám fordulókhoz, hogy mindenki a saját problémájának kulcsát önmagában hordozza, így a megoldás és a változtatás lehetősége is bennünk rejlik.  Együttműködésünk során célom, hogy a klienseim azt az életet élhessék, ami a számukra a legmegfelelőbb.

Területek, amelyekben megkereshet

Szorongásos zavarok, pánik zavar, fóbiák
Hangulati zavarok, depresszió
Pszichoszomatikus zavarok
Életvezetési nehézségek
Önértékelési problémák
Kapcsolati problémák
Veszteség, gyász

Tanulmányok

2021– : Hipnoterapeuta képzés Magyar Hipnózis Egyesületnél

2018- 2022: Pécsi Tudományegyetem – Klinikai  és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus képzés

2018-:  ISST Akkreditált Sématerapeuta képzés

2015 – 2017. Károli Gáspár Református Egyetem BTK- pszichológia szak MA (Klinikai és egészségpszichológia szakirány ) – nappali

2012-2015. Debreceni Egyetem BTK-pszichológia szak Bsc.

Munkahelyek, szakmai tapasztalatok

2023- Psycho Art pszichológiai rendelő
2020-  Lélekművek Pszichoterápiás Közpon
         – felnőtt terápiák

2017-2020 : Kispesti Egészségügyi Intézet Pszichiátriai Gonozó
                    -diagnosztikai munka, egyéni terápia, csoportos foglalkozások

2017. február – március Újpesti Mentálhigiénés Gondozó

  1. szeptember – 2017. július Péterfy Sándor utcai Kórház Krízisintervenciós és Pszichiátriai osztály
  1. június – szeptember Sánta Kálmán Szakkórház (Nagykálló) Addiktológiai, Pszichiátriai osztály

Kérjen időpontot